יעוץ קולינארי ובניית תפריט

יעוץ קולינארי ובניית תפריטים

אחד הדברים החשובים לפני שפותחים מסעדה זה לקבל יעוץ קולינארי לבניית תפריט מעולה.  לא סתם 90% מהמסעדות נאלצות לסגור את שעריהן אחרי שנה בלבד של פעילות ובמילים אחרות לעשות הסבה מקצועית.
לפתוח ולתחזק מסעדה זה הליך מורכב שמגבש בתוכו עולם שלם של מטלות.
החל מבחירת שולחנות ומיקומם במסעדה
ובהמשך בחירת מפיות, סכו"ם, כוסות, שפים, טבחים, מלצרים, מארחים
וכלה בסוג האוכל שיוגש בו. (וכל זה כמובן אחרי שבחרתם שם קליט והשכרתם מבנה)
לכן, מי שלוקח את הסיכון וקופץ למים צריך שיהיה לו גב כלכלי חזק ומעל הכל, יועץ קולינארי גאון –
ופה אני נכנס לתמונה.

קורות חיים בקטנה

שנים רבות עבדתי במטבחים מכל הסוגים.
מלבד המטבח הביתי כמובן, עבדתי במטבחים ברחבי העולם,
בישלתי ולמדתי להכין מנות מכל הסוגים ובכל הטעמים,
עם רכיבים ותבלינים שאינם נפוצים ואינם מוכרים לרוב האנשים.
בכל מסעותיי ועבודותיי בעולם רכשתי לעצמי טעמים שלא יסולאו בפז בנוסף למתכונים ייחודיים,
ובכולם אני משתמש בארוחות שאני מכין.

כמובן שגם בישראל עבדתי בלא מעט מטבחים,
החל ממסעדות מוכרות כמו הקופי בר, הפוייקה,
וכלה במטבחים מוסדיים , קטנים ולעיתים עם חומרי גלם מאוד מוגבלים ומגבילים,
אבל תפיסתי היא שגם אם חומר הגלם לא הכי מדהים,
שף טוב תמיד יוכל להפיק ממנו מרגליות, וכך עשיתי תמיד.

בשלב מסוים הבנתי כי אני רוצה להפיץ וללמד את כל הטוב הזה,
שכל מי שירצה יוכל לפנות אליי
ואני אוכל ללמד אותו איך להכין אוכל מובחר, טעים ואיכותי,
מחומרי גלם טריים ומיוחדים.
שאוכל לעזור להרכיב למסעדות תפריטים בלתי נשכחים
ומנות שאליהן יתגעגעו הסועדים וירצו לחזור ולטעום מהן שוב ושוב.

יעוץ קולינארי אינו זר לי ובמהלך חיי פעמים רבות
בניתי והרכבתי תפריטים ומנות שעד היום חרוטות בתפריטים במסעדות רבות
והפכו למנות דגל בלתי נשכחות.
שמתי לי למטרה ללוות בעלי מסעדות לבניית תפריטים מגוונים
וכתיבת מנות התואמות כל חך איכותי
ולו רק בכדי להעלות את הרמה הקולינארית בארץ,
כי מהזווית ראיה שלי, אין דבר יותר נצחי מאוכל מעולה.

הלך הדברים

החל מהפגישה הראשונה, נקיים תיאום ציפיות לגבי אופי המסעדה ,
נחליט ביחד מה יהיה סגנון המנות ונבנה סקיצה של תפריטים.
לאחר מכן אכין עם הטבחים שלכם את המנות שנבחרו
תוך הקפדה על כל הניואנסים הקטנים
ולאחר שנעשה טעימות ומקצה שיפורים –
יושק התפריט החדש והנפלא שיגרום לכל מסעדה להתקרב צעד נוסף אל עבר שלמות,
צעד נוסף לתפריט שבזכותו לקוחות חוזרים פעם אחר פעם.
עם ההיצע הגדול הקיים היום בשוק, מסעדות נפתחות כמו פטריות אחרי הגשם
וגם לצערי נסגרות בקצב דומה.
בניית תפריט ייחודי ומדהים זה מה שעושה את ההבדל,
זה מה שהופך מסעדה מטובה למעולה.

קצת רקע

כל חיי סבבו סביב אוכל.
החל מהיותי ילד קטן במטבחה של אימי היקרה זכרה לברכה,
שעמלה במשך שעות רבות על מנת לבשל לשבע נפשות באופן קבוע –
בכל זאת משפחה עם חמישה ילדים..
ולכל מי שבא לבקר אותנו במושב בדרום הנגב בו התגוררנו ותמיד הבית היה מלא אנשים.

זיכרונות מניחוחות ילדותי מציפים אותי בכל פעם שאני נכנס למטבח ומבשל.
תבלינים מכל קצוות תבל, מאכלים שעברו דורות ומדינות,
בושלו ונאכלו על ידי אנשים מכל המעמדות והמגזרים.
בתור ילד, החלק האהוב עליי ביותר היה להיכנס הביתה מבית הספר
ולדמיין איזה מאכל מפיץ את הריח המופלא בחלל המטבח.
איזה מרקם יהיה לו כשאכניס אותו לפי, מה יהיה טעמו.
בכל הזדמנות שהייתה לי לסייע לאימי , אם בקילוף , בחיתוך
ואפילו בקניות מיד נרתמתי למשימה במלוא הכוח
וליקטתי ממנה טיפים שמלווים אותי עד היום.

האהבה שלי לאוכל היא דבר מולד, היום אני יודע את זה. 
כל ארוחה שאני עומד לבשל מלווה בתכנונים עוד לפני שלב הקניות
והידיעה שכאשר האוכל שהכנתי ייאכל על ידי האנשים שאני אוהב,
מעוררת בי תחושות עילאיות ונפלאות והופכות כל ארוחה לחוויה מדהימה.

לסיכום, אני תמיד שמח לייעץ ולעזור ותמיד מצליח לחולל מהפיכות חיוביות
במטבחים ובחיים של אנשים
כזה אני, הנפוליאון של עולם המטבחים –
מגלה יבשות חדשות וגורם להן לפרוח.

לייעוץ אישי והצעת מחיר

מלא/י את הטופס ואחזור אליך בהקדם

×

האתר של ששון ישראל

×