שף בשרים פרטי עד הבית

שף בשרים פרטי עד הבית

כאשר מתקבלת החלטה להרים אירוע של בשרים
שף בשרים מקצועי זה הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו.
שף עד הבית שיודע מה הנתחים הכי טובים לצלייה או בישול
שהתיבול שלו יהיה משובח
ורמות הצלייה יהיו הכי מדויקות שיש.
כבר לא צריך לעשות את זה בעצמנו, השוק מציע שפים מדהימים
בעלי ניסיון עשיר שיודעים לפנק ולעשות את הבחירה בשבילנו
כדי שאנחנו נוכל להנות באירוע שלנו ולאכול עד דלא ידע.
כיוון שלא כולנו עברנו הכשרה –
גם לבקש עזרה לפעמים זה בסדר
ולא חייבים להזיע על המנגל במקום לזלול בשולחן עם החברים.
היום זה כבר ידוע ששף בשרים פרטי זה IN לעשות את זה לבד זה OUT.

הנתח המושלם

למרות הדעה הרווחת שאי אפשר לעשות אירוע בשרים בלי אנטריקוט
לאחר שנים רבות בתחום אפשר לומר בפה מלא
שיש נתחים רבים שלא נופלים מאנטריקוט .
פיקניה "שפיץ צאך" או נתח קצבים יכולים להוות תחליף או תוספת נהדרת למבחר
למי שלא מכיר ורוצה להתנסות בנתחים יוצאים מהכלל.
פילה וסינטה כמובן מוכרים לכולם ואין כמו כמה מדליוני כבד אווז שומניים שתמיד מככבים.
כמובן שנתחים לא חייבים להיות מנת הבשר העיקרית ואם בא לכם לראות דוגמא לתפריט בשרי שכתבתי לחצו פה.

מנות בשר כמנה ראשונה

אחת המנות המוכרות והאהובות ביותר על טורפי בשר היא קרפצ'יו פילה.
מנה עדינה ואיכותית שבנויה מפרוסות דקות של פילה בקר
שנפרסות במנדולינה בצורה שווה ומסודרות על צלחת
בתיבול מדוייק ונכון, עם עלי רוקט רעננים
ולמי שמבקש, גבינת פרמז'ן פרוסה דק מלמעלה.
המנה מוגשת עם פוקצ'ה טריה או לחם מנחם
ויכולה לסגור את הפינה כבר בתחילת הארוחה.

מנה נוספת שמוכרת בתפריט שלי היא ניוקי אוורירי בעבודת יד בליווי רוטב מדהים המורכב מציר בקר ויין אדום
בתוספת קוביות פילה בקר.
מנה שכבשה משפחות שלמות בשנים האחרונות
וממשיכה להשאיר את חותמה
בכל ארוחת בשרים שאני עושה (וכן, אני מכין גם ללא גלוטן).

כמובן שיש גם את מנת הצ'וריסוס במחבת לצד ביצי עין (פיקנטי או חריף אש)
ויש גם שיפודוני פרגית קטנים כמו בקוואסן בתאילנד.
זה תמיד מחזיר אותי לשם, לטיולים הליליים בשוק
לצעקות הרוכלים, לאווירת החופש הנפלאה….
מפני  שאוכל על שיפוד זו המצאה גאונית
ויש ארוחות שלמות שמבוססות על זה ובצדק.
כל מנה שיוצאת על שיפוד מעוררת בי תחושה של געגוע
וריגוש מהטעמים הנפלאים שיש בשיפוד כזה קטן ומספק.

להיות שף בשרים פרטי עד הבית זו זכות.
זכות להגיע לביתם של זרים שבסיום הארוחה כבר הופכים למשפחה.
הכיף שבלפנק משפחות שאינן שלי,
ללמד אותם מהידע שלי ומתשוקתי הרבה לבשר
לשתף אותם בהמצאות שלי ובמתכונים שכתבתי ואספתי מטיולי בעולם.
לא כל אחד יכול לעשות את זה בצורה מושלמת כמוני
כמו שללמוד משפטים, ראיית חשבון או רפואה לוקח שנים,
גם להיות מומחה בבשרים זו למידה של שנים,
אבל ברגע שיודעים את זה –
זו מתנה גדולה.
בעיקר כאשר מדובר במקצוע שלי ובאחת מאהבותיי הגדולות.

לסיכום
אז מה עוד נותר לומר?
אני חושב שכבר אמרתי את הכל,
הכי חשוב ששף בשרים פרטי ידע את העבודה.
יבין את קהל היעד וידע לספק את הסחורה
ולהביא את הנתחים הכי טובים שיש!
אם בבישול ארוך או בצליה
אם לאוהבי מידות ה"רר" המדמם או לבעלי שיניים חלשות שצריכים ללעוס מעט.
כאשר הבשר מחליק מהעצם או שאפשר לחתוך אותו במזלג
ניתן להבין שהוא טופל בצורה נכונה,
שפינקו אותו כמו שצריך
כדי שהוא יפנק אתכם.
מהרגע שתריחו אותו בהמשך תיראו אותו
ולבסוף תלעסו אותו ותבלעו אותו בשקיקה.

אז שיהיה בתאבון

לייעוץ אישי והצעת מחיר

מלא/י את הטופס ואחזור אליך בהקדם

×

האתר של ששון ישראל

×