שף איטלקי עד הבית

שף איטלקי עד הבית

בון ג’יורנו

קל מאוד להיות שבויים בקסמי המטבח האיטלקי עם זאת, לא פשוט לשחזר אותו.
מלבד מבחר עצום של פחמימות הנוגעות לקיבת רוב
נוספת הארומה של המבטא האיטלקי הסקסי
והשמות המתגלגלים בכיף על הלשון למשל:
ארנצ’יני זהוב על מצע רוטב רוזה,
ריזוטו ארטישוק או לימון כבוש,
ניוקי, טליאטלה, מוצרלה, פאפרדלה
ומנת חובה בכל ארוחה איטלקית אמיתית – פיצה!!

עם זיתים מעל הכל ואנשובי בנוסף, גבינת פטה , אננס או עגבניות טריות,
אם הבצק עשוי בשלמות כל פיצה היא חוויה לחך!
אוכל רחוב פשוט, שאפשר להגיש גם למלכים!
אם בתנור ביתי או בטאבון החדיש שלי –
את הפיצות שלי אני ממליץ לטעום וכמה שיותר מהר:).

אל דנטה

המונח אל דנטה מתייחס לרמת בישול הפסטה. קראו עוד כאן.

אין ספק שבישראל מכינים את הפסטה באופן שונה מאיטליה.
עם זאת,  לא פשוט להתרגל למרקם של פסטה שלא בושלה עד הסוף
ויש קראנצ’יות בביס, בנוסף אנחנו רגילים לפסטה במידת עשיה וול דאן.
עם זאת, לדעתי, בשורה התחתונה, אם מרקם הפסטה לעיס (לא עיסתי) ובנוסף
הרוטב טעים , עשיר ועוטף אותה מכל הכיוונים כמו כרבולית – 
זו המנה הכי מנחמת שיש.
כולנו, בכל גיל, ילדים קטנים, נוער, מבוגרים וקשישים
כולם אוהבים פסטה.
בצורת תלתלים, עגולה, חלקה, עם חספוס, ארוכה , קצרה , צרה או רחבה –
זה בכלל לא משנה!
במילים אחרות, משהו בבצק הנהדר הזה עם הרוטב והפרמז’ן מלמעלה
הופך כל צלחת למלכותית,
כל בטן לרעבה
וכל הורה לשף מדופלם….
וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על רביולי ולזניה
שהם גרסה נוספת ונפלאה של פסטה.

סאלוט (לחיים)

בתקופה שעבדתי בקופי בר
אני זוכר שרותי ברודו שלחה את כל השפים לשבוע באיטליה
על מנת שנלמד קצת את רזי האיטלקים.
כמובן שידענו איך לבשל אוכל איטלקי,
זו המהות האיטלקית שלא הכרנו.
הצעקות בשוק, התנועות במקום מילים, הקפצת הבצק,
הסיאסטה…
כוס יין בכל ארוחה בליווי קבוע של המילה “סאלוט”, מנות עשירות בצבע, ריח וטעם,
קינוחים מפנקים שסוגרים כל ארוחה
ובקיצור, אפשר לתאר את איטליה כגן עדן לקולינאריה.
חזרתי משם  עם מטרה חדשה:
ללמוד להכין אוכל איטלקי אסלי,
הכי אמיתי שיש והכי טעים.
חקרתי, בדקתי, קראתי ולמדתי…
היום אני יכול להגיד בפה מלא שגם איטלקי אמיתי
לא יוכל לדעת שמי שבישל לו הוא בכלל שף מישראל שגדל בדרום הארץ.

תפריט איטלקי – חלבי

אין גבול לאוכל האיטלקי.
בנוסף למורכבות שלו הוא גורם לאושר רב.
לפני זמן מה עשיתי אירוע – מסיבת רווקות
ל-30 נשים צעירות.
מסתבר שהיו הרבה קשיים בתכנון המסיבה כי היו בו 2 כלות שחברותיהן החליטו למזג את שתי המסיבות לאחת, עקב המועדים הצפופים של החתונות הקרבות.
הייתה אוירה קצת עכורה כי לא כולן הכירו אחת את השניה והתכנון לא היה נטול פגמים.
אבל דבר אחד כן היה מושלם-
שולחן הבופה שערכתי להן.
מרגע שהן התחילו לאכול, כאילו הכירו מינקות:
צחוק מתגלגל, חיוכים, חיבוקים, בדיחות
זה כמו שאני תמיד אומר – אוכל טוב הוא גורם האושר מספר אחת.
כן יש אלכוהול, יש מוסיקה טובה, אבל אוכל, אוכל טוב
אין לו תחרות.


בון אפטיטו

אם מדובר בקולציונה, פרנצו או צ’נה (בוקר, צהרים, ערב)
אין שעה מוגדרת לארוחה איטלקית כי תאבון יש תמיד ולא רק לאיטלקים.
אני לא חושב שיש שעה ביום שאי אפשר לאכול בה פיצה
או פסטה, או לזניה, או סלאמי נהפוך הוא, אלו מנות לכל שעה ביום, לכל עונה.

מבטיח לכם חוויה בלתי נשכחת, החל מהפוקצ’ות המדהימות שאני מכין במקום
בליווי המטבלים הייחודיים שלי המשך בניוקי עבודת יד אוורירי ונימוח
וכלה בטירמיסו המופלא , או בקרם ברולה
או כל קינוח אחר שיחתום את החוויה האיטלקית שלנו.

אז אם חשבתם שכבר טעמתם הכל,
תנו לי להוכיח לכם אחרת,
לפנק אתכם באוכל מופלא ובלתי נשכח
בערב עמוס מטעמים מיוחדים ומשגעים
אשר בסופו תלקקו את האצבעות
ותגידו – בואנה נוצ’ה.

נ.ב:

אם הגעתם לכאן כי חיפשתם ארוחה רומנטית: ארוחת שף פרטי לזוג

שף איטלקי עד הבית - פיצה

לייעוץ אישי והצעת מחיר

מלא/י את הטופס ואחזור אליך בהקדם

×

האתר של ששון ישראל

×