שף טבעוני

טבעונים להתפקד

בשנים האחרונות אוכל טבעוני וגם שף טבעוני הם חלק בלתי נפרד מחיינו, עם זאת עדין לא חרוט על דגלנו באופן קבוע.
מסעדות רבות ודוכני מזון מוקמות על בסיס יום יומי על מנת לתת מענה טוב לקהל הלקוחות העצום שרק הולך וגדל ,
אוכל טבעוני מגוון וטעים
ובנוסף, שלא נופל באיכותו ממנות שאינן טבעוניות.
אם מתוך אידיאולוגיה או לחילופין מסיבות בריאותיות,
אין ספק שאוכל טבעוני כעת חלק מכולנו ומעל הכל הוא גם בריא יותר ברוב המקרים.

לפני שאני מתחיל בתכנון תפריט עם לקוחותיי היקרים, תמיד אני אבדוק- 
האם יש טבעונים בחבורה?
הטבעונים אצלי נהנים ובגדול, למה?
כי הם תמיד האנדרדוג וחסר להם מה לאכול או שהם יטעמו רק מהסלטים …
ולכן אני אדאג לפנק אותם במנות מהממות שלא טעמו מעולם.
אם יש משהו שאני מבין כבר הרבה זמן זה שאוכל טבעוני יכול להיות מגוון ומדהים אם מכינים אותו בצורה הנכונה
ואינו נופל ולו במעט משאר האוכל המוגש על השולחן לכל הטורפים מן החי.

תפריט טבעוני מלא

מי שהאוכל הטבעוני זר לו תוהה על קנקנו ולעיתים פוסל אותו מראש
כי הרי איך אפשר בלי ביצים , חלב וכמובן סטייק ?
אז אני אומר לכם בפה מלא – בכיף גדול!!

סיפור קצר

בתחילת דרכי כעצמאי מצאתי את עצמי מבשל למשפחה בשרון.
חמש נפשות כאשר הצעירה טבעונית, אחותה טבעונית אבל אוכלת דגים,
בן אחד קרניבור, בן אחד אוכל רק סופר פוד ואב המשפחה אוכל הכל מהכל ובמילים אחרות – משפחה עם העדפות מזון מגוונות מאוד.
כל יום עמדתי ובישלתי להם בין חמש לשש מנות שונות ומגוונות,
כל יום הומצאו על ידי מנות חדשות וככל שההשקעה הייתה גדולה יותר ככה המנות היו טעימות יותר.

ככל שעובר הזמן כך אני מבין שלטבעונות אין גבולות ולכן אני מוצא את עצמי ממציא ומכניס לתפריט שלי עוד ועוד מנות טבעוניות.

למשל…

על קארי כתומים שמעתם? (המנה שאשתי הכי אוהבת והיא מוכנה לוותר על כל נתח בשבילה, כל יום)
זה תענוג אדיר ובו אני משלב בין ארבעה לחמישה סוגים של דלעת, רוטב קארי צהוב משגע עם קרם קוקוס ואורז לבן ומנחם.
לכן, לפני מספר חודשים כאשר הזמינו אותי להשתתף אצל אברי גלעד בעולם הבוקר לא היה מנוס מלהכין את המנה הזו
והוא רק עמד לידי וחיכה שאסיים להסביר מה זה כי לא יכל להתאפק מלטעום את המנה הזו ובצדק.
ירקות שמבושלים בצורה נכונה עם תיבול מדוייק- כיף לאכול, לפעמים יותר מכל דבר אחר.

המומחיות שלי היא שאני גורם לכל האורחים להרגיש סיפוק מהארוחה.
לא משנה מה הם אוהבים לאכול,
כל מנה יוצאת עשויה לשלמות.

לא יורד לסוף דעתם של אלה המכינים מנה טבעונית וקוראים לה בשמה הלא טבעוני.
למשל סטייק סייטן או המבורגר פטריות.
לדעתי זה זלזול באוכל הטבעוני.
לא , זה לא סטייק!  זה סייטן , מזון העשוי מחלבון הגלוטן המצוי בחיטה,
מתובל ומבושל לשלמות.
זה לא המבורגר, זו קציצת פטריות מהממת.
זה לא חריימה דגים מרוקאי, אלו נתחי טופו שבילו את הלילה בבלילה נדירה – 
ולאחר מכן בושלו במחבת עם אפונת שלג ענוגה ברוטב עגבניות עשיר…

אפשר הכל טבעוני

אנחנו חיים בעולם של שפע!!
כל מאכל היום ניתן להמיר בטבעוני, ללא גלוטן , ללא סוכר ובמילים אחרות הכל אפשרי

.
אחת מהמנות הכי פופולריות שלי היא ניוקי טבעוני / טבעוני ללא גלוטן.
לא רק שהניוקי שלי אוורירי כמו ענן, הוא טעים ומכיל כל דבר שרוצים בתוכו.
גם כאשר אני מגיש אותו לבדו כמנה, הוא מספק את הסחורה.
שנים ראיתי איך טבעונים מגיעים לאירועים אחרי שכבר אכלו משהו לפני כדי לא להישאר רעבים.
אני מצהיר – לא עוד!
בכל אירוע משולב, אני גורם למספר לא מבוטל של אנשים לעבור לתזונה טבעונית.
אחרי שרואים שיש כל כך הרבה אוכל טבעוני, עשיר וטעים ולא צריך להתפשר,
מגיעים למסקנה שאפשר גם אחרת.
אני לא מנסה חלילה לגרום לאף אחד להרגיש רע בשל העובדה שהוא אוהב מזון מן החי
אבל אפשר גם אחרת למי שבחר בדרך זו, ובענק.

ולסיכום, תהיו רגועים, אין צורך בהזמנה מיוחדת מבחוץ לאוכלי הבשר , אני מספק הכל ובגדול.
מבטיח שאכין לכם ארוחה טבעונית בלתי נשכחת עם שפע ומגוון אינסופיים,
שישאירו לכם טעם של עוד וכמובן אוכל ליום שאחרי.
להיות טבעוני זו דרך חיים שלא צריכה להוות מכשול
ועם התפריטים הטבעוניים שלי לא תהיו מוגבלים ולא תתפשרו.

לייעוץ אישי והצעת מחיר

מלא/י את הטופס ואחזור אליך בהקדם

×

האתר של ששון ישראל

×